Dagmar Derré z blogu Olivová kuchařka

Dagmar Derré z blogu Olivová kuchařka

jméno a příjmení Dagmar Derré
znamení blíženec   
koníčky kvalitní gastronomie v teorii i praxi, vaření, příjemné stolování, foodstyling, fotografování, foodblog, psaní, cestování nejen za jídlem, knihy, filmy, vše co se týká dobrého jídla ;-)
sny a cíle

Ani snad sen ani cíl, jen chuť vydat další kuchařku, předávat dál mé gastronomické znalosti dalším labužníkům formou společného vaření, časem si možná otevřít Bytovou restauraci. Setkávat se s lidmi, kteří jsou stejně „postiženi“ dobrým jídlem. A také jíst a netloustnout!

motto Jaký si to uděláš, takový to máš!
blog
prezentace:
e-shop:
Olivová kuchařka web 
Pokrmy z mé kuchyně
francouzský obchůdek

Jsem veselá optimistka, labužnice, fotografka, foodblogerka, autorka několika kuchařek, cestovatelka, obdivovatelka Francie a francouzské kuchyně. Do tajů francouzské kulinařiny mne zasvětil můj francouzský manžel, sám výtečný amatérský kuchař.

Nejraději trávím čas vším, co se týká jídla. Vymýšlením a laděním receptů, vařením rodině a přátelům, fotografováním pokrmů, v neposlední řadě také cestami s kamarádkou za jídlem v tuzemsku i zahraničí. Své zkušenosti s nadšením předávám dál na svém blogu Olivová kuchařka, v časopisech i kuchařských knihách a ujišťuji tak své čtenáře, že francouzskou kuchyni lze bez potíží vařit i u nás.

Všem čtenářům mého blogu a kuchařek přeji Bon Appetit ;-) 

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Odlehčené francouzské palačinky

Odlehčené francouzské palačinky

Už jste vyzkoušeli nahradit část mléka v palačinkovém těstě minerálkou? Získáte odlehčené jemné palačinky výborné chuti. Jiné už v podstatě nedělám.
Zkuste je i vy. Myslím, že budete nadmíru spokojeni. Nahrazením části mléka perlivou minerálkou palačinky odlehčíme. Mléko se ale dá vypustit úplně, a tím si mohou na palačinkách pochutnat i lidé s intolerancí laktózy.

4.2.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Lahodná pomazánka z uzeného pstruha

Lahodná pomazánka z uzeného pstruha

Tato lahodná pomazánka by mohla patřit do rubriky „Raz-dva recepty“. Zatím tuto rubriku v nabídce nemám, ale pravděpodobně se zde brzy objeví.

19.5.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Tříkrálový koláč - Galette des Rois

Tříkrálový koláč - Galette des Rois

Na Tři krále se ve Francii peče Galette des Rois (galet de roa) neboli Královský koláč. Kdo v něm najde zapečenou figurku, tak se stává Králem a příští rok by měl obstarat koláč právě on.

5.1.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Zapečené švestky s kokosovou drobenkou (Crumble)

Zapečené švestky s kokosovou drobenkou (Crumble)

Velice jednoduchý a přitom zajímavý dezert se švestkami....

26.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Kokotky s kozím sýrem, smetanou a tymiánem

Kokotky s kozím sýrem, smetanou a tymiánem

Velmi oblíbené kokotkové pokrmy jsou různé sýrové variace. Jednou z nich je určitě tato s kozím sýrem.

30.6.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Tak jsem si poprvé vyzkoušela jahodové knedlíky z tvarohového těsta ;-) A příští týden je naučím i moji francouzskou kamarádku. Jsou jednoduché a dobré.

30.6.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Cuketové muffiny s kozím sýrem

Cuketové muffiny s kozím sýrem

Před víkendovým cestováním bylo nutné spotřebovat několik zbytků z ledničky- polovinu malé cukety, kousek tvrdého kozího sýra, pár minirajčátek a otevřené mléko.

30.6.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Lilek à la Jean

Lilek à la Jean

Jeden z nejúspěšnějších receptů je určitě lilek podle mého manžela Jeana. Dnes jsem ho připravila na oběd a rozdělím se i s vámi.

30.6.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Osvěžující čekankový salát

Osvěžující čekankový salát

vegetariánský recept

Často se setkávám s dotazem, zda jíme čekanku, a jestliže ano, tak v jaké úpravě? Nedávno jste se zde mohli setkat s mým receptem na zapečenou bílou čekanku se šunkou a bešamelem. V další chutné variantě můžete šunku nahradit uzeným lososem. Tepelně upravenou čekanku si ráda nechávám na zimní období, kdy má tato zelenina hlavní sezónu.

30.6.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Líčka na červeném víně

Líčka na červeném víně

Ať už telecí nebo hovězí, líčka zažívají v našich končinách své znovuzrození.
Sehnat je není už naštěstí takový problém, když máte dobrého řezníka, a tak jsem i já podlehla jejich kouzlu. Jejich přípravou se mi podařilo „nakazit“ i nemálo přátel, fanoušků a čtenářů mého Facebooku a blogu...

30.6.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI