Ananas na sněhových pusinkách zpět

Ingredience:
mascarpone1 balenízakysaná smetana500 gmoučkový cukr s vanilkou dle chuti
velké sněhové pusinky6 ksananasový kompot1 kshořká čokoláda (např. hořké kaštany + 70% čokoláda)100 g
nasekaná čerstvá máta2 lístkysmetana ke šlehání150 ml
mascarpone 1 balení, zakysaná smetana 500 g, moučkový cukr s vanilkou dle chuti, velké sněhové pusinky 6 ks, ananasový kompot 1 ks, hořká čokoláda (např. hořké kaštany + 70% čokoláda) 100 g, nasekaná čerstvá máta 2 lístky, smetana ke šlehání 150 ml

Příprava

Zbyly vám po Vánocích sněhové pusinky a nevíte, co s nimi? Připravte si chutný domácí pohár.

Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanými smetanami. Ananas (bez šťávy) rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi.

Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme. Stáhneme z ohně a vmícháme smetanu a nasekané lístky máty. Vzniklý krém nalijeme na dno připravených skleniček. Počkáme, až čokoláda trochu ztuhne a nalijeme na ni část směsi z mascarpone, kysaných smetan a ananasu.

Na smetanu rozdrobíme do každého poháru jednu sněhovou pusinku a opět zalijeme smetanovou směsí. Dozdobíme, necháme chvíli v lednici a pak podáváme.

2015-01-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI