Apple pie - Americký jablečný koláč zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gkrupicový cukr40 gstudené máslo190 g
voda70 mljablka700 gvoda50 ml
skořice2 lžičkyjavorový sirup5 lžicšťáva z půlky citronu dle chuti
pekanové ořechy10 - 15 ks
polohrubá mouka 300 g, krupicový cukr 40 g, studené máslo 190 g, voda 70 ml, jablka 700 g, voda 50 ml, skořice 2 lžičky, javorový sirup 5 lžic, šťáva z půlky citronu dle chuti, pekanové ořechy 10 - 15 ks

Příprava

U nás doma je nejvíc nejoblíbenější moučník jablečný štrúdl. Když jsem poprvé upekla tento jablečný koláč, okamžitě se oblíbeností zařadil vedle štrúdlu :-)

Mouku smíchejte s cukrem a se studeným máslem, které si nakrájejte na malé kostičky.
Postupně přilévejte vodu a snažte se co nejrychleji zpracovat těsto. 
Opravdu co nejrychleji, protože máslo se rychle rozpouští a těsto se potom rychle začne lepit a mazat. Nevadí, když v těstě zbyde pár nezpracovaných kousíčků másla.
Hotové těsto zabalte do potravinové folie a na hodinu dejte odpočívat do lednice.

Mezitím si připravte náplň:

Oloupaná jablka bez jádřinců si nakrájejte na kostičky.
Nasypte na pánev, zalejte trochou vody, přidejte citronovou šťávu, skořici a javorový sirup.
Občas promíchejte a duste asi 10 minut, než jablka trochu změknou.
Hotovou jablečnou náplň nechte vychladnout.

Rozdělte si těsto a vyválejte dvě placky, které jsou o něco větší než koláčová forma.
Jednou částí vyplňte koláčovou formu, přebytečné okraje seřízněte.
Na těsto dejte jablečnou náplň a posypte jí sekanými pekanovými ořechy.
Přiklopte druhou částí těsta, okraje spojte pomocí vidličky.

Pečte na 190°C asi 30 minut.

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI