Banoffee zpět

Ingredience:
máslové sušenky360 gmáslo130 gvelké banány nakrájené na kolečka3 ks
Karamelové salko1 plechovkasmetana ke šlehání375 gstrouhaná čokoláda dle potřeby
máslové sušenky 360 g, máslo 130 g, velké banány nakrájené na kolečka 3 ks, Karamelové salko 1 plechovka, smetana ke šlehání 375 g, strouhaná čokoláda dle potřeby

Příprava

Tento dezert vás dostane z problému, když máte nedostatek času a přesto byste rádi naservírovali něco dobrého. Bez pečení či zchlazování máte hotovo doslova za pár minut. Navíc výsledek každý ocení.

Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Napěchujeme na dno a na boky formy a uhladíme (jednoduše to jde pomocí lžíce). Pak dáme ztuhnout do lednice. Na sušenkový korpus rozetřeme stěrkou karamelové salko a vyskládáme banánová kolečka. Nakonec vyšleháme dotuha smetanu, která musí být opravdu studená a naneseme libovolně na banán, buď pomocí lžíce, nebo pomocí cukrářského sáčku. Způsob zdobení si může zvolit každý sám. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou, a buď rovnou dort podáváme, nebo dáme vychladit do lednice.

Tip: Kdo dort ihned nekonzumuje a nechce, aby mu tekl při krájení karamel, tak stačí banán potřít trochou želatiny, aby nepouštěl tolik vody do karamelu. Klasický Banoffee je ale známý tím, že z něj karamel vytéká, takže se toho nebojte. Šlehačka drží lépe, kdy se vyšlehá se smetanovým ztužovačem, není to však nutnost.

2017-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI