Batátový čoko dort zpět

Ingredience:
batáty750 gkokosový olej4 vrchovaté lžícekakao5 lžic
vanilkový exktrakt1 lžíceprášek do pečiva bez fosfátů1 lžícerýžový sirup1 lžíce
datlový sirup3 lžícekakaové boby1 lžíce
Krém:
zralé avokádo1 kskakao3 lžícestévie15 kapek
datlový sirup1 lžičkavanilkový extrakt1 lžičkamandlové máslo1 pořádná lžíce
Na ozdobení dortu:
sušená moruše dle potřebykakaové boby dle potřeby
batáty 750 g, kokosový olej 4 vrchovaté lžíce, kakao 5 lžic, vanilkový exktrakt 1 lžíce, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžíce, rýžový sirup 1 lžíce, datlový sirup 3 lžíce, kakaové boby 1 lžíce, zralé avokádo 1 ks, kakao 3 lžíce, stévie 15 kapek, datlový sirup 1 lžička, vanilkový extrakt 1 lžička, mandlové máslo 1 pořádná lžíce, sušená moruše dle potřeby, kakaové boby dle potřeby

Příprava

Chcete překvapit svou drahou polovičku hříšným dezertem?! Pak Vám zaručuji, že tento čokoládový dort je tou správnou volbou a nikdo nepozná, že je připraven bez mouky a cukru!!! Jeho lanýžová krémová textura se pomalu rozplývá na jazyku a intenzivní chuť kakaa rozpoutá symfonii vašich chuťových pohárků. Vezměte si lžičku, zavřete oči a na ten malý okamžik se přeneste do čokoládového ráje.

Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit, dokud nejsou zcela měkké. Uvařené batáty slijeme a necháme částečně chladnout. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého postupně zašleháme rozehřátý kokosový olej, kakao smíchané s práškem do pečiva a ostatní ingredience. Vznikne nám poměrně husté těsto, ale to je v pořádku...docílíme tím úžasné lanýžové konzistence dortu. Těsto přemístíme pomocí stěrky do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou, abychom zabránili vysušení těsta. Pečeme cca 1 hodinu.
Zatímco se peče dort, připravíme si velice jednoduše krém. Tyčovým mixerem rozmixujeme všechny ingredience, měl by vzniknout krém s dokonalou sametovou texturou a lahodnou čokoládovou chutí! 
Po upečení dort necháme zcela vychladnout, povrch nedbale pomažeme krémem a ozdobíme sušenou moruší a sekanými kakaovými boby.

2016-02-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI