Ovocná směs: | |||||
švestky půlené mražené Dione | 400 g | borůvky mrežené | 200 g | kukuřičný škrob | 1 lžíce |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti | Grand Mariner | 3 lžíce | třtinový cukr | 50 g |
citronová kůra | 1/2 lžičky | ||||
Drobenka: | |||||
máslo | 100 g | ovesné vločky bezlepkové | 100 g | strouhaný kokos | 50 g |
plátky mandlí | 50 g | mleté mandle | 50 g | třtinový cukr | 90 g |
skořice | 1/2 lžičky | hřebíček | špetka | sůl | špetka |
Tento rychlý a velmi lahodný dezert ve vás vyvolá vzpomínky na pozdní léto, kdy si můžete nasbírat čerstvé švestky přímo ze stromu. Vy ale nemusíte čekat až do léta a švestkový crumble si můžete vychutnat hned.
1. Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.
2. Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.
3. Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.
4. Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI