Borůvkový dortík zpět

Korpus:
žloutek3 kscukr100 gkakao30 g
voda4 lžícepolohrubá mouka70 gprášek do pečiva1 balíček
bílky (sníh)3 ks
Borůvková náplň:
borůvky3 hrnky (250ml)krupicový cukr1/2 hrnkucitronová šťáva2 lžíce
dortové želé čiré2 ksvoda200 ml
Dále budeme potřebovat:
smetana 33%2 kelímkyztužovač šlehačky (Smetana fix)2 ksborůvky dle potřeby
žloutek 3 ks, cukr 100 g, kakao 30 g, voda 4 lžíce, polohrubá mouka 70 g, prášek do pečiva 1 balíček, bílky (sníh) 3 ks, borůvky 3 hrnky (250ml), krupicový cukr 1/2 hrnku, citronová šťáva 2 lžíce, dortové želé čiré 2 ks, voda 200 ml, smetana 33% 2 kelímky, ztužovač šlehačky (Smetana fix) 2 ks, borůvky dle potřeby

Příprava

Včera si Vendulka přála, abych jí udělala dortík. Chtěla „Hodně borůvek a šlehačky". Tak jsem jí dnes připravila BORŮVKOVÝ DORTÍK a odpoledne po školce, na ní čeká doma, jako překvapení. Korpus je krásně kakaový, nejen na chuti, ale i hezky tmavý, díky Holandskému kakau od firmy CARLA spol. s r.o. - CARLA Chocolate.

Nejprve si upečeme korpus. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené). Upečený korpus necháme vychladit v dortové formě (ve formě si korpus ponecháme).

Zatímco co se nám chladí základ dortíku, tak si připravíme borůvkovou náplň. Borůvky vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a krátce povaříme, aby nám pustily vodu (použila jsem mražené borůvky). Pak přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Ve vodě rozmícháme dortové želé (2ks) a opatrně vmícháme do borůvkové směsi. Vše necháme krátce povařit a nalijeme na připravený základ dortíku v dortové formě. Takto připravený dort necháme vychladit v lednici. Nakonec ušleháme smetany společně se ztužovači, navrstvíme šlehačku na dort a ozdobíme borůvkami.

2016-05-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI