Borůvkový parfait s amarantem zpět

Ingredience:
amarant1/2 hrnkutřtinový cukr1 lžícebílé řecké jogurty2 ks
nahrubo nasekané mandle4 lžíceborůvky dle potřebyšvestkový sirup dle chuti
amarant 1/2 hrnku, třtinový cukr 1 lžíce, bílé řecké jogurty 2 ks, nahrubo nasekané mandle 4 lžíce, borůvky dle potřeby, švestkový sirup dle chuti

Příprava

Dnes bych Vám chtěla představit amarant neboli laskavec. Jedná se o obilovinu, kterou dnes můžete koupit v každé zdravé výživě. Seženete ho buď ve formě semínek a vyrábí se z něj také mouka. Ze všech obilovin má nejvyšší obsah proteinů a vlákniny.

Osmažená semínka amarantu na pánvi pukají jako popcorn. Můžete ho také uvařit a připravit si z něj například snídaňovou kaši. Když amarant vychladne, získá želatinovou konzistenci. No a přípravou parfaitu nemůžete nikdy nic pokazit. Jednoduše na sebe navrstvěte všechny své oblíbené ingredience a skvělý dezert je na světě.

Do hlubší pánve nasypte amarant a nasucho opékejte cca 5 minut. Po chvilce by Vám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn. Do pánve přilijte trošku vody a vsypte třtinový cukr. Nechte zkaramelizovat, odstavte z ohně a přikryjte pokličkou. Připravte si dvě stejné skleničky. První vrstvu udělejte z bílého jogurtu, na tu přijde karamelový amarant, zase bílý jogurt, borůvky, nasekané mandle, bílý jogurt smíchaný se švestkovým sirupem, borůvky a nakonec zase mandle. Takto připravený parfait nechejte vychladit v lednici a podávejte studený. 

2015-02-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI