Brownies z červených fazolí zpět

Ingredience:
červené fazole v suchém stavu200 gzralý banán1 ksvejce1 ks
med1 lžícevanilkový cukr1 kscukr1 lžíce
holandské kakao3 lžícekypřící prášek1 lžíceřepkový olej2 lžíce
mouka (pohanková)50 gsůl1/4 lžičkyhořká čokoláda na potření dle chuti
červené fazole v suchém stavu 200 g, zralý banán 1 ks, vejce 1 ks, med 1 lžíce, vanilkový cukr 1 ks, cukr 1 lžíce, holandské kakao 3 lžíce, kypřící prášek 1 lžíce, řepkový olej 2 lžíce, mouka (pohanková) 50 g, sůl 1/4 lžičky, hořká čokoláda na potření dle chuti

Příprava

Vláčný čokoládový moučník z červených fazolí, který je bohatý na stopové prvky, vlákninu a bílkoviny. Ideální ke kávě i ke snídani. Velmi zdravý a bez lepku.

Ačkoli já se do tohoto receptu zamilovala, citlivějším jedincům nemusí chutnat, pozor na to. Přítel stále cítí fazolovou příchuť a vyhýbá se mu obloukem. Ozkoušejte tedy recept v menším množství nejprve pouze pro sebe, než ho naservírujete například důležité návštěvě. Komu ovšem zachutná ten už ho za klasické brownies vymění jen těžko.

Pokud chcete navýšit množství bílkovin, doporučuji recept od Katy Veganza a její proteinové brownies. Je to velmi sympatická, šikovná slečna a moc ráda ji sleduji na Instagramu i na Youtube. Doporučuji se mrknout.

Fazole přes noc namočíme do studené vody. Po minimálně 10 hodinách propláchneme, vyměníme vodu a dáme na plotnu vařit zhruba 35 - 45 minut do měkka. Následně odlijeme přebytečnou vodu (necháme fazole ve zhruba 1 dcl vody, aby se s nimi dále dobře manipulovalo) a tyčovým mixérem rozmělníme do hladké pasty.

Přidáme pokrájený banán a znovu umixujeme dohladka. Následně přidáváme ostatní přísady, můžeme mixovat nebo pomocí lžíce ručně zapracovat. 

Vznikne nám hladké čokoládové těsto, které přeneseme do připravené koláčové formy či zapékací mísy s pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté elektrické troubě na 180°C po dobu 30 minut a dalších 5 minut na 200°C. Po upečení potřeme horkou čokoládou.

Brownies by mělo být uvnitř vláčné a na povrchu charakteristicky popraskané. Přeji dobrou chuť!

2017-04-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI