Brumíci bez lepku, mléka, vajec a přidaného cukru zpět

Ingredience:
pohanková mouka100 gjablečné pyré130 galsan40 g
vlažné rostlinné mléko150 mlbezfosfátový pršek do pečiva1/2 lžičky
pohanková mouka 100 g, jablečné pyré 130 g, alsan 40 g, vlažné rostlinné mléko 150 ml, bezfosfátový pršek do pečiva 1/2 lžičky

Příprava

Neustále přibývá mezi dětmi i dospělými stále více alergiků ať už na mléko, lepek či vejce. Když jsem četla příspěvky, co na svačiny když má dítě alergii na lepek, mléko a vejce, řekla jsem si, že to musím zkusit.Nejen, že se povedlo, ale jsou i výborný.
Za inspiraci na tento recept děkuji Barunce Charvátové, která mě inspirovala svými brumíky.

Jablečné pyré jsem rozmixovala s povoleným tukem, přidala 100 ml mandlového mléka a postupně vmíchala mouku s kypřícím práškem.

Na čumáček a pacičky budeme potřebovat tmavý krém, stačí odebrat 3-4 lžíce světlého krému a přidat 2-3 lžíce karobu, podle toho jak chceme tmavý. Protože krém zhoustnul, musela jsem ještě 50ml rostlinného mléka přidat do tmavé směsi.

Mam silikonové formičky od Orionu takže toto byla porce na 6 medvídků.

Pekla jsem na 180°C 15 minut, vyzkoušet špejlí.

2016-01-18 Dezerty

Poznámka

V receptu jsem použila mandlové mléko od Provamel. každé rostlinné mléko má jinou konzistenci, takže raději méně a postupně přidávat.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI