Brumíci s lískovými oříšky, raw čokoládou a Ghíčkem, brumíci s banánem a Ghíčkem zpět

Ingredience:
pohanková mouka150 gbio banánové pyré170 gČeské Ghíčko bio40 g
mandlové mléko250 mlprášek do pečiva1 lžičkalískové oříšky70 g
Vivani hot chocolate Vegan2 lžíce
pohanková mouka 150 g, bio banánové pyré 170 g, České Ghíčko bio 40 g, mandlové mléko 250 ml, prášek do pečiva 1 lžička, lískové oříšky 70 g, Vivani hot chocolate Vegan 2 lžíce

Příprava

Můj malý synovec zítra slaví svoje první narozeny. Řekla jsem si, že něco upeču, aby mohl hodovat i náš Tomášek. Jelikož musím fakt zabodovat, rozhodla jsem se pro Brumíky s lískovými oříšky a kvalitními kousky čokolády. Jelikož synovec ještě oříšky a čokoládu neměl, musela jsem udělat variace dvě.

Rozmixujeme si tyčovým mixérem banány, které následně vyšleháme s Českým Ghí. Postupně přidáváme prosetou mouku, společně s práškem do pečiva a 150ml mandlového mléka, pořádně vyšleháme. 
Nalijeme si těsto do formiček na Brumíky. Banánové jsem udělala dva.
Po té jsem přidala do zbylého těsta lískové ořechy, Vivani hot chocolate. Jelikož těsto zhoustlo, musela jsem ještě dalších 100ml mandlového mléka přidat, vyšlehala jsem a naplnila formičky. Naplněné formičky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Silikonovou formu na Brumíky mam pouze jednu a těsta bylo víc. Nechtělo se mi čekat a včera jsem koupila novou silikonovou formu. Udělala jsem tedy ještě sněhuláčky, které syn miluje.

Silikonové formičky na Brumíky jsem zakoupila v prodejně Orion. Sněhuláčci jsou součástí sady, kterou jsem zakoupila ve výprodeji v dm drogérii.

2016-02-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI