Korpus: | |||||
karamelové sušenky Lotus | 230 g | máslo | 100 g | ||
Krém: | |||||
sýr Philadelphia | 500 g | zakysaná smetana min 15% | 200 g | třtinový cukr | 150 g |
vanilkový extrakt | pár kapek | kukuřičný škrob | 3 lžíce | vejce | 3 ks |
žloutek | 1 ks | smetana ke šlehání | 150 ml | kůra z citonu | dle chuti |
šťáva z citronu | 2 lžíce | ||||
Na potření: | |||||
zakysaná smetana | 200 g | čerstvé ovoce (borůvky, maliny) | k podávání |
Tento dezert si musí zamilovat snad každý. Kombinace smetanového dezertu s karamelovými sušenkami a borůvkami je naprosto skvělá.
1) Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem.
2) V blenderu si rozdrtíme karamelové sušenky na prach a smícháme je s rozpuštěným máslem.
3) Směs napěchujte na dno dortové formy (můžete udělat i trochu okraj) a pečte 10 minut na 180 stupňů.
4) Mezitím si v mixéru vyšleháme sýr Philadelphia se zakysanou smetanou. Postupně do něj přidáváme třtinový cukr. Když se cukr dokonale rozpustí, přisypeme vanilkový extrakt a škrob. Poté přidáme po jednom vajíčko a žloutek (vždy necháme do směsi zašlehat). Nakonec dáme smetanu, kůru z citronu a citronovou šťávu.
5) Cheesecake pečeme na 200 stupňů 10 minut ve vodní lázni (já to dělám tak, že si do hlubokého plechu naliji vodu a do plechu vložím dortovou formu). Poté stáhneme teplotu na 130 stupňů a pečeme dalších 40 minut.
6) Hotový cheesecake necháme vychladnout nejlépe do druhého dne. Před podáváním potřeme horní část dortu zakysanou smetanou. Dort můžeme podávat samotný nebo s jakýmkoli ovocem. Výborný je i rozvařenými malinami s cukrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI