Citrónové cupcaky s mákem zpět

Ingredience:
celozrnná špaldová hladká mouka250 gkefír (kyška, podmáslí)220 citronová šťáva100 ml
rozpuštěné máslo30 gtekutý med60 gnemletý mák40 g
vejce2 ksprášek do pečiva1 lžičkajedlá soda1 lžička
celozrnná špaldová hladká mouka 250 g, kefír (kyška, podmáslí) 220 , citronová šťáva 100 ml, rozpuštěné máslo 30 g, tekutý med 60 g, nemletý mák 40 g, vejce 2 ks, prášek do pečiva 1 lžička, jedlá soda 1 lžička

Příprava

Ač je po Vánocích a mohlo by se zdát, že sladkého máme po krk a že začneme jako většina plnit svá novoroční předsevzetí o štíhlejší linii, u nás tohle neplatí. 

Díky mojí kamarádce Marcy (facebookové stránky Fit s Marcelou) jsem totiž zjistila, že můžu mlsat bez výčitek.

A tak si na snídaně s dětmi dopřáváme lívance, wafle, banana bread, perník a zítra se můžeme těšit na tyhle krasavce.

Mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou, přimícháme mák. 

Tekuté přísady spojíme dohromady a přilijeme k sypké směsi. Promícháme ručně. 

Naplníme muffinové formičky do 3/4 a pečeme při 160 stupních dozlatova (dokud se těsto nepřestane lepit na špejli, zhruba 15 - 20 minut).

Po vychladnutí jsem bochánky ozdobila vykapaným tvarohem lehce oslazeným čekankovým sirupem (přidat můžete i citronovou kůru či pár kapek šťávy). Pokud se chcete blýsknout, doporučuji do tvarohu přidat lemon curd - to je potom úplná pecka.

Poznámka:

Množství citronové šťávy odpovídá asi 3 citronům. 
Medu či jiného sladidla přidejte podle toho, jak jste zvyklí sladit. Já k uvedenému množství přikápla do těsta ještě stévii.
Máslo klidně nahraďte rostlinným olejem.

2018-01-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI