Cizrnové bábovičky se šmakounem, karobem zpět

Ingredience:
cizrna Bonduelle150 gbanán1 ksvejce3 ks
datlový sirup40 gpřírodní Šmakoun1/2 baleníkarob2 lžíce
kypřící prášek bio-nebio2 lžičky
cizrna Bonduelle 150 g, banán 1 ks, vejce 3 ks, datlový sirup 40 g, přírodní Šmakoun 1/2 balení, karob 2 lžíce, kypřící prášek bio-nebio 2 lžičky

Příprava

Jelikož při bezmléčné dietě není povolen tvaroh, často jej nahrazuji právě Šmakounem a v těstě se chuti tvarohu velmi přiblíží. Šmakouna jsem si oblíbila a našemu malému také velmi chutná a opět jsme si moc pochutnali.

Cizrnu vyjmeme z plechovky, propláchneme a scedíme, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s pokrájeným Šmakounem a banánem. Celá vejce utřeme s datlovým sirupem, vmícháme směs cizrny, Šmakouna, banánu a kypřící prášek. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme karobem. Těsto střídavě vlijeme do silikonových báboviček a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí. Těsto je křehké je třeba jej nechat před vyklopením zchladnout, případně formičky vytřít tukem a vysypat karobem či kakaem.

2016-04-11 Dezerty

Poznámka

Inspirací pro tento recept se stala Cizrnová kakaová buchta z Apetit online.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI