Cizrnový koláč s borůvkami zpět

Ingredience:
vejce4 kstřtinový cukr s vanilkou3 lžíceAlsan60 g
České Ghíčko Bio2 lžícecizrna Bonduelle125 gpohanková mouka90 g
rýžová polohrubá mouka40 gkypřící prášek bio-nebio2 lžičkyvoda dle konzistence100 - 150 ml
borůvky3 - 4 hrsti
Drobenka:
namletý třtinový cukr dle potřebyAlsan bio dle potřebypohanková mouka dle potřeby
vejce 4 ks, třtinový cukr s vanilkou 3 lžíce, Alsan 60 g, České Ghíčko Bio 2 lžíce, cizrna Bonduelle 125 g, pohanková mouka 90 g, rýžová polohrubá mouka 40 g, kypřící prášek bio-nebio 2 lžičky, voda dle konzistence 100 - 150 ml, borůvky 3 - 4 hrsti, namletý třtinový cukr dle potřeby, Alsan bio dle potřeby, pohanková mouka dle potřeby

Příprava

Tak tento koláč je nejen rychlý, ale neskutečně dobrý, měli jsme velmi náročný týden a já chtěla syna odměnit nějakou mlsnotou. Když už připravuji nějakou dobrotu, přemýšlím nad tím jak ji výživově obohatit a myslím, že se mi to docela povedlo. Má to jediný háček, koláče zbylo sotva k snídani takže zítra peču znovu a tentokrát tam nezapomenu přidat Šmakouna, kterého jsem v tom fofru přehlédla.

Cizrnu vyšleháme tyčovým mixérem. Vejce vyšleháme společně s třtinovým cukrem, Alsanem a Ghíčkem, během šlehání přidáme rozmixovanou cizrnu. Přisypeme pohankovou a rýžovou mouku společně s kypřícím práškem a už jen ručně vyšleháme metlou. V případě potřeby přidáme vodu, já ji přidala tolik, aby těsto nebylo tuhé.

Připravené těsto nalijeme do předem vymazané formy a navrch přidáme borůvky, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C asi po 10 minutách přidáme drobenku, kterou jsem připravila z pohankové mouky, Alsanu a rozemletého třtinového cukru, pečeme dalších 10 minut, vyzkoušíme špejlí.

2016-04-11 Dezerty

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte koláč do formy o průměru 27 cm. Vanilkový cukr si připravuji doma, prázdné vanilkové lusky přidám do krabičky a zasypu je třtinovým cukrem.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI