Čokoládové crinkles zpět

Ingredience:
hladká mouka140 gholandské kakao50 gkypřící prášek do pečiva5 g
mletá skořice2 gcukr krupice (můžeme použít i třtinový)190 gsůl špetka
kajenský pepř nebo chilli špetkahořká čokoláda55 gmáslo55 g
vejce2 ksprosátý moučkový cukr na obalování
hladká mouka 140 g, holandské kakao 50 g, kypřící prášek do pečiva 5 g, mletá skořice 2 g, cukr krupice (můžeme použít i třtinový) 190 g, sůl špetka, kajenský pepř nebo chilli špetka, hořká čokoláda 55 g, máslo 55 g, vejce 2 ks, prosátý moučkový cukr na obalování

Příprava

Tento recept jsem si oblíbila již před rokem a crinkles peču i během roku. Jsou opravdu rychlé a u nás doma se po nich vždy jen zapráší. Určitě je vyzkoušejte. 

1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. 

2. Do mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a kajenský pepř (příp. chilli). Čokoládu si nasekáme nadrobno a přidáme do směsi. Máslo si rozpustíme a spolu s rozšlehanými vejci dáme do mísy a zpracujeme těsto.

3. Do hlubokého talíře prosejeme moučkový cukr. Ze vzniklého těsta tvarujeme kuličky (zhruba o váze 15 - 20 g) a obalujeme je v cukru. Hotové kousky pokládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 190 stupňů 12 minut. Mezi kuličkami necháme větší rozestupy. 

4. Crinkles necháme vychladnout. Z této dávky je zhruba 30 kousků.

2018-01-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI