Čokoládové cupcakes s tvarohovo pudinkovým krémem zpět

Těsto:
kvalitní kakao37 gvařící voda180 mlcelozrnná špaldová mouka68 g
špaldová mouka typ 63064 gprášek do pečiva bez fosfátů1 a 1/4 lžičkysůl špetka
máslo pokojové teploty85 gtřtinový cukr90 gstřední vejce2 ks
vanilkový extrakt1 lžička
Krém:
plnotučné mléko250 mlvanilkový pudink1 ksvanilkový extrakt1 lžička
třtinový cukr3 lžíceplnotučný tvaroh140 gcitronová kůra1/2 lžičky
kvalitní kakao 37 g, vařící voda 180 ml, celozrnná špaldová mouka 68 g, špaldová mouka typ 630 64 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1 a 1/4 lžičky, sůl špetka, máslo pokojové teploty 85 g, třtinový cukr 90 g, střední vejce 2 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, plnotučné mléko 250 ml, vanilkový pudink 1 ks, vanilkový extrakt 1 lžička, třtinový cukr 3 lžíce, plnotučný tvaroh 140 g, citronová kůra 1/2 lžičky

Příprava

Pomalu, ale jistě se nám blíží čtvrté narozeniny našeho Ondráška, a tak jsme začínali probírat, co by chtěl Ondrášek vzít dětem do školky na oslavu svých narozenin. Ondrášek měl jasno, vybral si ty maličké dortíky, jak cupcakekům říká. Tak jsem se dala do přípravy a dnes proběhla zkouška nanečisto. Hlavní kritik Ondra vše schválil s nadšením a dožadoval se přídavku.

Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Nejprve je třeba vyndat z lednice vajíčka a máslo a kakao rozmícháme ve vroucí vodě. Kakao je třeba nechat zchladnout zpět na pokojovou teplotu, a to alespoň 15 minut.

V míse si zatím rozmíchejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl. Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšlehejte v mixéru na nejvyšší otáčky do pěny, přidejte cukr a šlehejte další minutu až dvě. Přidejte vajíčka, pěkně jedno po druhém, až se úplně smísí se zbytkem. Poté přidejte vanilkový extrakt. Až bude extrakt rovnoměrně zapracován v těstě, přidáme směs sypkých ingrediencí a na nižších otáčkách šleháme jen do té doby, než se spojí se zbytkem.

Nakonec přidáme zchladlé rozmíchané kakao s vodou a prošleháme. Šleháme na nejvyšší otáčky asi dvě minuty. Až máme těsto hotové, připravíme si formičky na muffiny. Těsta bude cca na 14 cupcaků. Formičky naplňte asi do dvou třetin, víc ne.

Cupcaky dáme do trouby o jedno patro níž, než doprostřed a pečeme cca 15 minut. Nesmí se péct déle, než je nutné, jinak budou suché. Hotové jsou, když zkusíte špejlový trik a když na povrchu po zmáčknutí lehce pruží. Cupcaky vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout, a to úplně, takže minimálně 30 minut, hodina je ale optimální.

Mezitím si uděláme krém na cupcakes. Uvaříme klasicky pudink dle návodu, jen v polovičním množství mléka. Necháme vychladnout a vyšleháme dohladka s tvarohem. Můžeme přisladit, přidat nějaký extrakt, citronovou kúru. Tyto ingredience jsou na vanilkový, ale lze udělat z jakéhokoliv pudinku. Krém pak dáme do cukrářského pytlíku a ozdobíme vychladnuté cupcaky. Ty pak můžeme ještě dozdobit dle své fantazie a chuti.

2016-04-18 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na blogu www.zghettablog.cz.

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI