Čokoládové popraskané sušenky zpět

Ingredience:
máslo60 gčokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate200 gcukr krupice100 g
vejce2 kshladká mouka230 gkypřící prášek do pečiva2 lžičky
sůl špetkamoučkový cukr na obalení
máslo 60 g, čokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate 200 g, cukr krupice 100 g, vejce 2 ks, hladká mouka 230 g, kypřící prášek do pečiva 2 lžičky, sůl špetka, moučkový cukr na obalení

Příprava

Letos mě zaujala novinka – popraskané sušenky. Dají se dělat různé druhy, pomerančové, citronové, vanilkové, kakaové, ale Vendulka si přála čokoládové. Tak máme opravdu extra čokoládové. A jak už to u nás bývá, jedná se o mini verzi. Musím podotknout, že čím větší kuličky uděláte, tak tím víc popraskají, ale praskají i tak méně, než třeba vanilkové a to díky “těžkému čokoládovému těstu”, ale ta čokoládová chuť, je prostě dokonalá!

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Používám kvalitní 44% čokoládu na vaření od českého výrobce čokolády CARLA Chocolate. V míse si vyšleháme vejce s cukrem krupice a přidáme vlažnou rozpuštěnou čokoládu. Pak již jen přidáme špetku soli, 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku do pečiva a hladkou mouku. Směs důkladně promícháme a zpracujeme těsto. 
Z těsta tvarujeme kuličky, velikost jsem dělala asi jako lískový oříšek, ale vy si je upečte podle svého gusta. Neupečené kuličky důkladně obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 10 - 12 minut.

2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI