Čokoládovo-třešňové řezy zpět

Ingredience:
víceprocentní čokoláda200 gmáslo175 gvejce3 ks
sůl špetkavanilkový lusk1 kscukr krupice100 g
bílý jogurt120 gpolohrubá mouka200 gkypřící prášek1 balíček
třešně200 gtřešňový likér6 lžic
Na dokončení:
čokoláda100 gtřešně dle potřeby
víceprocentní čokoláda 200 g, máslo 175 g, vejce 3 ks, sůl špetka, vanilkový lusk 1 ks, cukr krupice 100 g, bílý jogurt 120 g, polohrubá mouka 200 g, kypřící prášek 1 balíček, třešně 200 g, třešňový likér 6 lžic, čokoláda 100 g, třešně dle potřeby

Příprava

Třešně s čokoládou - neodolatelné spojení. A tento dezert má oboje.

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Necháme zcela vychladnout

Vejce se špetkou soli a s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přimícháme semínka vyškrábaná z lusku. Do této směsi přimícháme čokoládovou hmotu. Promícháme a přimícháme jogurt a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promícháme. Nakonec vmícháme vypeckované a na kousky pokrájené třešně.

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, povrch uhladíme a pokapeme likérem.

Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca 30 minut - zkoušíme špejlí.

Necháme vychladnout, rozpustíme čokoládu a moučník jí polijeme. Dozdobíme třešněmi. 

2014-07-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI