Čokoládový fondant zpět

Ingredience:
kvalitní hořká čokoláda (min. 70%)125 gmáslo125 gmoučková cukr100 g
vejce2 kshladká mouka50 g
kvalitní hořká čokoláda (min. 70%) 125 g, máslo 125 g, moučková cukr 100 g, vejce 2 ks, hladká mouka 50 g

Příprava

Mám tu pro vás první díl ze seriálu Vaříme se Santini Garden. Dostala jsem totiž tu možnost si jeden den vyzkoušet vařit s profesionálem v úžasné restauraci Santini Garden, kterou najdete nedaleko Pražského hradu. Dnes si podle šéfkuchaře připravíme můj oblíbený dezert – čokoládový fondant.

V robotu si ušlehejte vejce s cukrem.
Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout.
Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte.
Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Každá formička potřebuje trochu jiný čas.
Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minutky vychladnout. Opatrně ho vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.
Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu.

2016-08-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI