Ingredience: | |||||
kvalitní hořká čokoláda (min. 70%) | 125 g | máslo | 125 g | moučková cukr | 100 g |
vejce | 2 ks | hladká mouka | 50 g |
Mám tu pro vás první díl ze seriálu Vaříme se Santini Garden. Dostala jsem totiž tu možnost si jeden den vyzkoušet vařit s profesionálem v úžasné restauraci Santini Garden, kterou najdete nedaleko Pražského hradu. Dnes si podle šéfkuchaře připravíme můj oblíbený dezert – čokoládový fondant.
V robotu si ušlehejte vejce s cukrem.
Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout.
Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte.
Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Každá formička potřebuje trochu jiný čas.
Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minutky vychladnout. Opatrně ho vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.
Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI