Cuketový koláč zpět

Ingredience:
nastrouhaná cuketa300 gcukr (dle chuti)50 gpolohrubá mouka nebo špaldová300 g
strouhaný kokos nebo mleté mandle50 gholandské kakao bez cukru30 gprášek do pečiva12 g
lej200 gvejce3 kssůl špetka
Na dozdobení:
rozehřátá kvalitní čokoláda100 gstrouhaný kokos nebo ořechy dle chuti
nastrouhaná cuketa 300 g, cukr (dle chuti) 50 g, polohrubá mouka nebo špaldová 300 g, strouhaný kokos nebo mleté mandle 50 g, holandské kakao bez cukru 30 g, prášek do pečiva 12 g, lej 200 g, vejce 3 ks, sůl špetka, rozehřátá kvalitní čokoláda 100 g, strouhaný kokos nebo ořechy dle chuti

Příprava

Dnes mohu mít línější vstávání a posnídat v posteli s knihou.

Včera jsem zkoušela zapracovat do koláče cuketu a vyšlo to skvěle. Pokud ochutnávačům neprozradíte, že je uvnitř cuketa - tak nic nepoznají a budou mlaskat.

Olej, vejce a cukr prošleháme. Vmícháme postrouhanou cuketu, pak mouku, kokos/mandle, kakao, prášek do pečiva a vlijeme na pečícím papírem vystlaný menší plech. Pečeme na 180 stupňů 30 min (vyzkoušet špejlí - nesmí na ní ulpět těsto). 

Po vychladnutí potřete rozpuštěnou čokoládou a posypte kokosem nebo ořechy. 

Můžete i proříznout a potřít marmeládou.

Cuketa zaručuje vláčnost.

2019-08-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI