Datlové řezy s ovesnými vločkami zpět

Ingredience:
jemné ovesné vločky1 a 3/4 hrnkucelozrnná hladká mouka1 hrnekrozpuštěný kokosový olej3/4 hrnku
sušené datle2 a 1/2 hrnkušťáva z 1/2 citronu dle chutivoda1 hrnek
kypřící prášek1 lžička
jemné ovesné vločky 1 a 3/4 hrnku, celozrnná hladká mouka 1 hrnek, rozpuštěný kokosový olej 3/4 hrnku, sušené datle 2 a 1/2 hrnku, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, voda 1 hrnek, kypřící prášek 1 lžička

Příprava

Konečně jsem se pustila do přípravy datlových řezů. Chystala jsem se na ně už hodně dlouho, ale pokaždé mi doma došla zásoba datlí. Tenhle neskutečně jednoduchý dezert nejen že skvěle chutná, ale navíc i hezky vypadá. Datle jsou přirozeně sladké, a proto už do těsta nemusíte přidávat žádný další cukr. Konzistence těsta je podobná tomu na cheesecake, stačí jen spojit ovesné vločky s celozrnnou moukou, kokosovým olejem a máte hotovo.

Datle vsypte do mixéru, přidejte hrnek vody, citronovou šťávu a vše rozmixujete dokonale na hladkou pastu. V míse smíchejte ovesné vločky, celozrnnou mouku, kypřící prášek, přidejte kokosový olej a pomocí rukou ho zapracujete tak, aby se všechny suroviny propojily. Pokud máte radši sladší těsto, můžete do něj přidat i trochu třtinového nebo kokosového cukru. Polovinu těsta nasypte na dno formy a pořádně ji utlačte. Na těsto navrstvěte datlovou pastu a rozetřete ji po celé ploše těsta. Na datlovou pastu vsypte druhou polovinu těsta a znovu vše utlačte a uhlaďte do všech stran. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte 50 -55 minut. Upečené a vychladlé datlové řezy vložte do lednice a nechte je přes noc ztuhnout.

2017-03-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI