Domácí gumové bonbóny alá medvídci pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
velké banány2 kspomerančový džus (vymačkaná dužina z pomeranče)1/2 hrnkuprášková želatina (řasy agar)5 lžic
agávový sirup (tekutá stévie)1 lžíce
velké banány 2 ks, pomerančový džus (vymačkaná dužina z pomeranče) 1/2 hrnku, prášková želatina (řasy agar) 5 lžic, agávový sirup (tekutá stévie) 1 lžíce

Příprava

Kterak dětem dovolit nějaké to mlsání bez umělostí a ještě si při tom užít legraci? Vytvořte si gumové bonbóny.

Banán rozmixujeme spolu s pomerančovou šťávou a přivedeme k varu. Poté odstavíme, vsypeme želatinu a sladidlo a necháme mírně vychladnout. Poté vylijeme na plech nebo jinou připravenou nádobu, kterou můžeme vystlat pečícím papírem, ale pokud zvolíte takovou, ze které budete schopní hmotu vyklopit převrácením, není to nutné. Necháme úplně ztuhnout a pak už můžeme vykrajovat tvary. 

Použité ovoce můžeme měnit různě podle nálady, stejně jako barevnost díky různým barvám želatiny či potravinářským barvám. Některé druhy ovoce (jako například jahody, lesní plody, třesně apod. je dobré nejdříve tepelně upravit). 

Trvanlivost bombónů oproti těm kupovaným je velmi nízká. Doporučovala bych skladovat v chladnu a pokud možno tak, aby se sebe jednotlivě nedotýkaly.

Z uvedeného množství je opravdu obrovské množství hmoty k vykrajování. Dělala jsem ze čtvrtiny dávky a množství na fotografii je tak asi poloviční z celkového množství bombónů, které jsem vykrájela.

Recept pochází z tohoto článku, kde se také dočtete více.
2015-06-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravyvaření
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI