Ingredience: | |||||
hladká mouka | 200 g | třtinový cukr (moučkový) | 80 g | máslo | 110 g |
střední vejce | 1 ks | vanilkový extrakt | pár kapek | nastrouhaná limetková kůra | 1 lžička |
himalájská sůl | špetka |
Jako vánoční dárek jsem od kamarádů dostala krásný embosovaný váleček. K jeho vyzkoušení jsem se ale dostala až v únoru. To je pěkná ostuda. Ale jak se říká, lepší někdy, než nikdy. A tak jsem se pustila do domácích máslových sušenek, které potěší nejen vaše blízké, ale i nečekanou návštěvu.
Do blenderu si dáme třtinový cukr a umixujeme ho na moučkový.
V míse si smícháme mouku, cukr, změklé máslo, vejce, vanilkový extrakt, kůru a sůl. Vše dáme zpracovat do kuchyňského robota.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 2 hodiny do lednice vychladit.
Po uplynutí doby chlazení, vyjmeme těsto z lednice a vyválíme. Vykrajujeme tvary dle své libosti, můžete použít i embosovaný váleček nebo razítka na sušenky.
Pečeme na pečícím papíře cca 10 minut na 170 stupňů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI