Domácí máslové sušenky zpět

Ingredience:
hladká mouka200 gtřtinový cukr (moučkový)80 gmáslo110 g
střední vejce1 ksvanilkový extrakt pár kapeknastrouhaná limetková kůra1 lžička
himalájská sůl špetka
hladká mouka 200 g, třtinový cukr (moučkový) 80 g, máslo 110 g, střední vejce 1 ks, vanilkový extrakt pár kapek, nastrouhaná limetková kůra 1 lžička, himalájská sůl špetka

Příprava

Jako vánoční dárek jsem od kamarádů dostala krásný embosovaný váleček. K jeho vyzkoušení jsem se ale dostala až v únoru. To je pěkná ostuda. Ale jak se říká, lepší někdy, než nikdy. A tak jsem se pustila do domácích máslových sušenek, které potěší nejen vaše blízké, ale i nečekanou návštěvu.

Do blenderu si dáme třtinový cukr a umixujeme ho na moučkový.
V míse si smícháme mouku, cukr, změklé máslo, vejce, vanilkový extrakt, kůru a sůl. Vše dáme zpracovat do kuchyňského robota.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 2 hodiny do lednice vychladit.
Po uplynutí doby chlazení, vyjmeme těsto z lednice a vyválíme. Vykrajujeme tvary dle své libosti, můžete použít i embosovaný váleček nebo razítka na sušenky.
Pečeme na pečícím papíře cca 10 minut na 170 stupňů.

2016-02-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI