Domácí müsli s pohankou

Ingredience:
ovesné vločky2 hrnkysušený strouhaný kokos2 hrstipohanka hrst
slunečnicová semínka hrstcelé mandle hrstnasekané kešu ořechy hrst
datle nakrájené na kousky hrstsušené brusinky hrstchia semínka lžičky
rozpuštěné máslo80 gmed50 mlsůl špetka
ovesné vločky 2 hrnky, sušený strouhaný kokos 2 hrsti, pohanka hrst, slunečnicová semínka hrst, celé mandle hrst, nasekané kešu ořechy hrst, datle nakrájené na kousky hrst, sušené brusinky hrst, chia semínka lžičky, rozpuštěné máslo 80 g, med 50 ml, sůl špetka

Příprava

Mlsná mě poslední dobou honí neskutečně, ale nechtěla jsem nic, co se sní hned. Chtěla jsem něco, co můžu průběžně uzobávat různými způsoby. Hned se mi zastesklo po sušičce na ovoce, kterou jsme kvůli možné chybě ve výrobě museli vrátit. Nakonec jsem využila toho, že se mi doma sešlo několik druhů ořechů a velký balík ovesných vloček.
Tak jsem se odhodlala na mé první domácí müsli, ke kterým jsem vždycky měla respekt, jelikož i když se zdají být snadné, tak stačí málo a spálí se. No a já s mojí hlavou děravou se toho vždycky bála hahaha.

Nejdříve si ve velké hluboké míse smícháme vločky, pohanku, slunečnicová semínka, chia semínka, mandle, kešu a pořádně zamícháme, aby se suroviny vzájemně propojily. 
Přidáme rozpuštěné máslo, med a promícháme tak aby kompletně celá směs byla "mokrá".
Přesypeme veškerý obsah na plech a dáme péct na 150°C zhruba 1 hodinu.
KAŽDÝCH 10 MINUT SMĚS PŘI PEČENÍ PROMÍCHÁVAT!
Po upečení vmícháme datle, brusinky a kokos. 
Necháme vychladnout a přesypeme do uzavíratelné dózy.
Dobrou chuť!

2016-06-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI