Dvoubarevné sněhové pusinky zpět

Ingredience na zhruba 50 pusinek:
bílky2 kscukr125 gsůl1 špetka
gelové barvivo1 ks
bílky 2 ks, cukr 125 g, sůl 1 špetka, gelové barvivo 1 ks

Příprava

Recept na sněhové pusinky už tady mám, protože ale mají poměrně dlouhý čas pečení/sušení (alespoň v mojí troubě), hledala jsem takové, které budou taktéž výborné, křehké, sněhobílé a na jazyku rozplývající se a zároveň hotové raz dva. 

A našla jsem. Zároveň jsem si i vyzkoušela, co se mi už dlouho líbilo - barevné proužky. Na obarvení jsem použila gelové potravinářské barvivo, pokud se tomu chcete vyhnout, mohlo by stejně posloužit husté ovocné pyré (vyzkoušeno to ale nemám). 

Nejdříve budeme potřebovat vodní lázeň. V žáruvzdorné míse smícháme bílky, cukr a sůl, postavíme ji nad vodní lázeň, aby se dno mísy nedotýkalo vody, a metličkou neustále mícháme, dokud se cukr nerozpustí - když bílky promneme mezi prsty, neměli bychom cítit žádné krystalky. Poté odstavíme z tepla
.

Bílky ihned šleháme na sníh, nejlépe v robotu, tak dlouho, až sníh zchladne (mísa má na dotek pokojovou teplotu) a je lesklý a krémový, vytváří pevné špičky na metle. Poté si nachystáme zdobící sáček s řezanou cukrářskou špičkou (použila jsem mou oblíbenou Wilton 1M) a postavíme ho do vyšší sklenice. Okraj zahneme ven, malým štětečkem zevnitř sáčku namalujeme 2-3 tenké čáry zdola nahoru a naplníme ho sněhem. Ohrnuté okraje opět zvedneme a sáček zajistíme gumičkou.

Troubu předehřejeme na 100 °C. Na plech vyložený pečícím papírem/fólií stříkáme malé pusinky nebo růžičky (vpodstatě spirálky vytočené zevnitř ven). Sušíme je v troubě zhruba 2 hodiny, poté ji vypneme a pusinky tam necháme úplně vychladnout. Skladujeme je v uzavřené dóze.
2016-06-13 Dezerty

Poznámka

Jak jsem zmínila používám gelové barvivo v malé lahvičce. Do té jen namočím malý štěteček a tím pak udělám tři čáry, jak jsem zmiňovala v postupu. Nemusí být nijak silné, barva je hodně koncentrovaná.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI