Hraška šmakoun řezy s jablečno-skořicovým rozvarem zpět

Korpus:
pohanková mouka280 gvoda400 mlhraška vanilka4 lžíce
kakao2 lžícekypřící prášek bio-nebio nebo vinný kámen3 lžičkydatlový sirup3 - 4 lžíce
Krém:
rýžovo-kokosové mléko200 mlmandlové mléko300 mlAlsan bio50 g
hroznový cukr dle chutivanilkový lusk - vanilka z něj1 kspřírodní Šmakoun80 g
Poleva:
jablka4 - 5 ksskořice dle chutiVivani hot chocolate vegan dle chuti
pohanková mouka 280 g, voda 400 ml, hraška vanilka 4 lžíce, kakao 2 lžíce, kypřící prášek bio-nebio nebo vinný kámen 3 lžičky, datlový sirup 3 - 4 lžíce, rýžovo-kokosové mléko 200 ml, mandlové mléko 300 ml, Alsan bio 50 g, hroznový cukr dle chuti, vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, přírodní Šmakoun 80 g, jablka 4 - 5 ks, skořice dle chuti, Vivani hot chocolate vegan dle chuti

Příprava

Oslava svátku se nesmí obejít bez mlsání a s těmito řezy nemám vůbec špatné svědomí, výživné, chutné prostě "mňami, mňami, mňaminy". Jak si pobrukoval náš malý oslavenec.

Příprava korpusu:

Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme sypké suroviny, datlový sirup, začneme šlehat a postupně přiléváme vodu. Důkladně vyšleháme.
Pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí.

Připravíme si krém. Hrašku vanilka rozmícháme s rostlinným mlékem, přidáme Alsan, přivedeme k varu, stáhneme a vaříme nejméně 20 minut pod pokličkou, hraška je hotová když není cítit hrachová příchuť, přidáme vanilku a cukr, necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmixujeme se Šmakounem. 
Vychladlý korpus si rozdělíme na dvě stejné poloviny, potřeme částí krému, přiklopíme druhou polovinou, potřeme opět krémem jak korpus, tak strany a na vrch rozetřeme rozvar z jablek a skořice, okraje posypeme skořicí. Můžeme ozdobit kousky nastrouhané čokolády.

2016-03-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI