Jablečné kapsičky zpět

Ingredience:
listové těsto1 balenímandlová moučka2 - 3 lžícerozpuštěné máslo2 lžíce
oloupaná a pokrájená jablka dle potřebyskořice1 lžičkarozinky hrst
cukr2 lžíceskořicový cukr na posypání kapsiček1 ksžloutek na pomašlování kapsiček1 ks
hladká mouka na poprášení válu2 lžíce
listové těsto 1 balení, mandlová moučka 2 - 3 lžíce, rozpuštěné máslo 2 lžíce, oloupaná a pokrájená jablka dle potřeby, skořice 1 lžička, rozinky hrst, cukr 2 lžíce, skořicový cukr na posypání kapsiček 1 ks, žloutek na pomašlování kapsiček 1 ks, hladká mouka na poprášení válu 2 lžíce

Příprava

Asi to všichni dobře znáte, že děti mají určité období, kdy "si na něčem ujížděj". No a u Vendulky je to jablečné období - trvá už teda docela dlouho… Takže si Vendulka zase včera přála "štrúdlík". A tak jsem tentokrát zvolila trochu něco jiného a hlavně praktického na zahradu "do ruky".

Na vále posypaném hladkou moukou vyválíme plát z listového těsta a nařežeme si delší obdélníky. Na půlku obdélníku nasypeme trochu mandlové moučky (mohou být i strouhané lískové nebo vlašské ořechy, nebo pokud máte-li alergii na ořechy, použijte strouhanku) a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poté navrstvíme pokrájená jablka, posypeme skořicí, rozinkami, cukrem a překlopíme druhou půlkou těsta, z části obdélníku. Teď pomocí vidličky zamačkáme všechny tři strany kapsičky, tak abychom kapsičku uzavřeli. Kapsičku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí nože nařízneme povrch kapsičky, aby měla kudy unikat pára při pečení. Pak už jen pomašlujeme žloutkem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180°C asi 20 minut do zlatova.

2016-06-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI