Jablečno skořicové sušenky ze špaldové, quinoa a šachorové mouky bez přidaného cukru zpět

Ingredience:
špaldová mouka hladká250 gquinoa mouka Adveni1 lžícešachorová mouka Adveni1 lžíce
jablečné pyré140 gbio Alsan60 gČeské Ghíčko Bio2 lžíce
skořice Grešík2 lžičkymouka na podsypání
špaldová mouka hladká 250 g, quinoa mouka Adveni 1 lžíce, šachorová mouka Adveni 1 lžíce, jablečné pyré 140 g, bio Alsan 60 g, České Ghíčko Bio 2 lžíce, skořice Grešík 2 lžičky, mouka na podsypání

Příprava

Dnes byl den, kdy jsem si řekla, že bude klídeček, relax, pohoda. To by však nesměla přijít nová vykrajovátka, kterým se prostě nedalo odolat, vykrajovátka jsem musela hned vyzkoušet. U syna měl největší úspěch bagr a sušenky mu moc chutnaly.

Prosejeme si špaldovou mouku, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme nelepivé, vláčné těsto, které necháme ideálně do druhého dne v lednici odpočinout. Pro netrpělivce alespoň dvě hodiny.
Vyválíme těsto a zvolenými vykrajovátky vykrojíme požadované tvary, dáme na pečící papír. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 150°C, přibližně 10 minut. Já si vždy při pečení nadzvednu sušenku a pokud je vespod lehce hnědá, tak jdou z trouby ven.

2016-04-20 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin upečete dva plechy sušenek. Tuk lze nahradit máslem. Alsan bio je náhražka za máslo a České Ghíčko je přepuštěné máslo, kdo toleruje vejce, může přidat do těsta žloutek, ale bude třeba přidat mouku.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI