Jablečný štrúdl zpět

Ingredience:
rozválené listové těsto1 balenístřední jablka2 kstřtinový cukr3 lžíce
mandle (sekané nebo plátky)50 govesné vločky1 lžícemandlová mouka (můžeme nahradit ovesnými vločkami)1 lžíce
skořice1 lžičkarozinky hrstGrand Marnier2 lžíce
vejce1 ks
rozválené listové těsto 1 balení, střední jablka 2 ks, třtinový cukr 3 lžíce, mandle (sekané nebo plátky) 50 g, ovesné vločky 1 lžíce, mandlová mouka (můžeme nahradit ovesnými vločkami) 1 lžíce, skořice 1 lžička, rozinky hrst, Grand Marnier 2 lžíce, vejce 1 ks

Příprava

Každý má určitě svůj vlastní recept na domácí jablečný štrúdl, ale třeba vám zrovna ten můj bude také chutnat. Já ho připravuji z kupovaného těsta a do náplně dávám spoustu mandlí, ovesných vloček a rozinek.

1. Těsto si rozložíme a potřeme střední pás těsta rozšlehaným vejcem. 

2. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. 

3. Do malé misky dáme rozinky a necháme je chvilku marinovat v Grand Marnier. 

4. Do mísy si nastrouháme oloupaná jablka nahrubo. Přidáme cukr, mandle, ovesné vločky, mandlovou mouku, skořici a rozinky. Vše důkladně promícháme.

5. Směs dáme na střed listového těsta a štrúdl zavineme.

6. Nakonec ho potřeme zbytkem rozšlehaného vejce. 

7. Pečeme cca 30 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-12-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI