Jablkovo-hruškový quinoa dezert zpět

Ingredience:
quinoa v suchém stavu1 hrnekvejce2 ksjablko (oloupané a nastrouhané nahrubo)2 ks
hruška (oloupaná a nastrouhaná nahrubo)1 ksskořice1 lžičkamuškátový oříšek1/2 lžičky
rozinky1/4 hrnkuvanilkové sojové mléko (může být i klasické polotučné)2 hrnkymed2 lžíce
nasekané mandle1/2 hrnkumáslo (na vymazání) kousek
quinoa v suchém stavu 1 hrnek, vejce 2 ks, jablko (oloupané a nastrouhané nahrubo) 2 ks, hruška (oloupaná a nastrouhaná nahrubo) 1 ks, skořice 1 lžička, muškátový oříšek 1/2 lžičky, rozinky 1/4 hrnku, vanilkové sojové mléko (může být i klasické polotučné) 2 hrnky, med 2 lžíce, nasekané mandle 1/2 hrnku, máslo (na vymazání) kousek

Příprava

Tak si asi říkáte, co je to vlastně ta quinoa. Jde o rostlinku s názvem Merlík čilský, svým vzhledem připomíná obilovinu a občas bývá zaměňována s kuskusem. Její hlavní předností je to, že je přirozeně bezlepková. V kuchyni má obrovské využití a dá se s ní vykouzlit spousta báječných jídel.

Já jsem pro dnešek zvolila quinou na sladko a chystám se i na slanou variantu. V běžných supermarketech jsem na ni ještě nenarazila, ale spolehlivě ji seženete v každé prodejně zdravé výživy.

Postup: V misce si smícháme suchou quinou s kořením. Poté ji nasypeme do máslem vymazané formy. Tuto spodní vrstvu poklademe nastrouhaným ovocem a rozinkami. Ve stejné misce smícháme vejce, mléko, med a metličkou vše rozšleháme. Touto směsí zalijeme quinou i ovoce a lehce promícháme, aby se tekutá vrstva vsákla. Na závěr vše posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
2014-11-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI