Jablkový perník s melasou zpět

Ingredience:
celozrnná mouka2 hrnkyvejce1 kspolotučné mléko1 hrnek
kakao2 lžíceperníkové koření2 lžičkykypřící prášek1 balíček
rostlinný olej100 mlvětší jablka nastrouhaná nahrubo2 kstřtinová melasa2 lžíce
třtinový cukr dle chuti
celozrnná mouka 2 hrnky, vejce 1 ks, polotučné mléko 1 hrnek, kakao 2 lžíce, perníkové koření 2 lžičky, kypřící prášek 1 balíček, rostlinný olej 100 ml, větší jablka nastrouhaná nahrubo 2 ks, třtinová melasa 2 lžíce, třtinový cukr dle chuti

Příprava

Miluju vánoční perníčky. A nemusí být vůbec nazdobené. Párkrát jsem se pokoušela je nazdobit, ale buď jsem ujídala polevu, nebo perníčky …anebo obojí najednou. Dokážu jich sníst fakt hodně :-D 

A protože je na vánoční perníčky ještě dost času, upekla jsem takovou náhradní variantu a tím je jablkový perník. Protože přiznejme si, ta vůně perníkového koření je prostě neodolatelné. Jinak melasu seženete v každé prodejně se zdravou výživou, ale pozor, má svou specifickou chuť, tak to s ní moc nepřežeňte :-)

Tak postup je opravdu jednoduchý. Smícháme všechny suroviny dohromady, těsto vlijeme na menší plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30-35 minut.

2014-11-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI