Jáhlový dezert s jablečno-skořicovým rozvarem zpět

Ingredience:
jáhly60 gjablka4 ksskořice Grešík1/2 lžičky
jahody na ozdobení
jáhly 60 g, jablka 4 ks, skořice Grešík 1/2 lžičky, jahody na ozdobení

Příprava

Řekla jsem si, že dneska nic dělat nebudu. Jenže babička přivezla čerstvé jahody, druhá babička čerstvá jablíčka ze sadu, no prostě mně to nedalo. Jakmile vidím suroviny, okamžitě mi to šrotuje v hlavě a je to.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí a jedním pokrájeným jablíčkem 15-20min. 
Po uvaření rozmixujeme a přidáme 2 nastrouhaná jablíčka. Zamícháme a plníme do sklenic. Zdobíme posledním nastrouhaným jablíčkem a na vrch dáme jahodu.

2016-01-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI