Jahodový koláč se želatinou zpět

Těsto:
rostlinný tuk80 gcukr80 gpolohrubá mouka80 g
mléko50 mlkakao2 lžícevejce2 ks
prášek do pečiva špetka
Krém:
mléko600 mljahodový pudingový prášek1 ksvanilkový pudingový prášek1 ks
změklé máslo2 lžícecukr krupice2 lžíce
Želatina:
dortové želé1 ksvoda200 mlcukr3 lžíce
rostlinný tuk 80 g, cukr 80 g, polohrubá mouka 80 g, mléko 50 ml, kakao 2 lžíce, vejce 2 ks, prášek do pečiva špetka, mléko 600 ml, jahodový pudingový prášek 1 ks, vanilkový pudingový prášek 1 ks, změklé máslo 2 lžíce, cukr krupice 2 lžíce, dortové želé 1 ks, voda 200 ml, cukr 3 lžíce

Příprava

Pohodový víkend všem! Co si udělat nějakou tu víkendovou dobrotu? Mám pro Vás tip na koláč, který je prostě mňam!

Rostlinný tuk rozpustíme v hrnci, přidáme všechny ostatní ingredience, rozmícháme a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté dortové formy. Pečeme 10 - 15 minut při 180°C. 

Krém si připravíme zcela jednoduše. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, změklé máslo, pudingové prášky a uvaříme hustý puding, který ještě teplý nalijeme na vychladlý upečený korpus. 

Nakonec jen ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky a zalijeme želatinou. Jelikož jsem jahody neměla v rovině, použila jsem na želatinu mašlovačku a jahody jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce).

2019-06-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI