Jogurtové lívanečky s jáhlovými, borůvkami a zakysanou smetanou zpět

Ingredience:
bílý jogurt250 gšpaldová mouka60 gjáhlové vločky55 g
prášek do pečiva bez fosfát1/2 lžičkytřtinový cukr2 lžičkyvejce1 ks
sůl špetkarozpuštěné málo1 lžičkaborůvky dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
bílý jogurt 250 g, špaldová mouka 60 g, jáhlové vločky 55 g, prášek do pečiva bez fosfát 1/2 lžičky, třtinový cukr 2 lžičky, vejce 1 ks, sůl špetka, rozpuštěné málo 1 lžička, borůvky dle chuti, zakysaná smetana dle chuti

Příprava

Lívanečky jsou skvělé v tom, že jsou rychlé, dobré a můžete si na ně dá zrovna to, na co máte v tu chvíli chuť. U nás jsou oblíbené lívanečky s ovocem všeho druhu a zakysanou smetanou. Klasické lívanečky se mi, ale dělat nechtěly, tak jsem zkusila variantu s jáhlovými vločkami a jogurtem. Byl to moc dobrý výběr, protože jsem je ani nestačila dělat, jak rychle mizely.

V míse smíchejte jogurt s moukou, vločkami, kypřicím práškem, cukrem, vejci, solí a rozpuštěným máslem. Těsto nechte asi 20 minut odpočinout, jeho konzistence zhoustne a bude pomalu stékat ze lžíce. V lívanečníku či na pánvi vytřené máslem opékejte lívance dozlatova. Podávejte posypané borůvkami a se zakysanou smetanou.

2016-02-26 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 12 lívanečků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI