Kakaovo-mandarinkový dortík zpět

Těsto:
vejce2 ksmoučkový cukr80 golej80 ml
mléko100 mlpolohrubá mouka130 gžluté potravinářské barvivo dle potřeby
Krém:
mléko250 mlčokoládový pudingový prášek1 kscukr krupice3 lžíce
zakysaná smetana200 gmáslo150 gcukr moučka3 lžíce
kakao3 lžíce
Želatina:
lák z mandarinek250 mlcukr krupice1 lžícecukrárenské želé čiré1 ks
citronová šťáva pár kapek
Ostatní ingredience:
kompotované mandarinky2 balení
vejce 2 ks, moučkový cukr 80 g, olej 80 ml, mléko 100 ml, polohrubá mouka 130 g, žluté potravinářské barvivo dle potřeby, mléko 250 ml, čokoládový pudingový prášek 1 ks, cukr krupice 3 lžíce, zakysaná smetana 200 g, máslo 150 g, cukr moučka 3 lžíce, kakao 3 lžíce, lák z mandarinek 250 ml, cukr krupice 1 lžíce, cukrárenské želé čiré 1 ks, citronová šťáva pár kapek, kompotované mandarinky 2 balení

Příprava

Dnes je sváteční den, tak co si dát nějaký rychlý dortík? 

Nejprve si uvaříme hustý pudding ze čtvrt litru mléka, 3 lžic cukru krupice a 1 pudingového prášku. Ihned po uvaření pudding přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám nevytvořil “škraloup”.

Poté vymažeme a vysypeme hrubou moukou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Pak vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Máslo s moučkovým cukrem a kakaem vyšleháme v hladký krém. Poté přidáme vychladlý pudding a šleháme do hladka. Nakonec přišleháme zakysanou smetanu.

Jakmile je korpus vychladlý, natřeme na něj připravený krém, který hezky uhladíme do roviny. Ze zbývající části krému vytvoříme kolem dokola cukrářským sáčkem zdobení. Pak dozdobíme mandarinkami. Nakonec si uvaříme želatinu a potřeme pomocí mašlovačky všechny mandarinky. Takto připravený dortík necháme vychladit.

Nakonec si připravíme želatinu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce (nesmíme nalévat vařící). Dort uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.

2016-11-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI