Kakaový agar dezert s mandlovým mlékem, datlovým sirupem, ozdobeno jahodami zpět

Ingredience:
agar1 tyčinkakakao lifefood vegan1,5 lžícemandlové mléko Provamel300 ml
voda dle potřebydatlový sirup dle chutijahody na ozdobení
agar 1 tyčinka, kakao lifefood vegan 1,5 lžíce, mandlové mléko Provamel 300 ml, voda dle potřeby, datlový sirup dle chuti, jahody na ozdobení

Příprava

Další naší oblíbenou variací je agar s kakaem a mandlovým mlékem. Venku není zrovna hezky, zataženo, poprchává, tak proč toho nevyužít a udělat si nějakou zdravou dobrotu.

Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), přidáme mandlové mléko, kakao, sirup a agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí.

Dospělí si případně více dosladí či přidají vanilku.

2016-02-29 Dezerty

Poznámka

Agar využívám hlavně z důvodu jeho přirozené schopnosti želírovat a zároveň obsahuje cenné živiny.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI