Kakaový koláč s ricottovým krémem zpět

Korpus:
celá vejce3 ksjemná špaldová nebo hladká mouka370 gkakao bez cukru40 g
mléko100 mlrostlinný olej120 gprášek do pečiva1 sáček
březový cukr nebo 50 g datlového cukru100 gvanilková esence1 lžička
Krém:
ricotta400 gbřezový cukr nebo lžíce datlového cukru2 lžícecelá vejce2 ks
celá vejce 3 ks, jemná špaldová nebo hladká mouka 370 g, kakao bez cukru 40 g, mléko 100 ml, rostlinný olej 120 g, prášek do pečiva 1 sáček, březový cukr nebo 50 g datlového cukru 100 g, vanilková esence 1 lžička, ricotta 400 g, březový cukr nebo lžíce datlového cukru 2 lžíce, celá vejce 2 ks

Příprava

Vláčný kakaový korpus a jemný ricottový krém na povrchu je dokonalé spojení. Koláč vydrží v chladu v top formě i 3 dny, pokud je ovšem hned nezbaštíte.

Nejdříve si připravíme krém. Všechny ingredience vymícháme v hladkou hmotu.

Vysteleme si pečícím papírem dortovou formu (průměr cca 24 - 26 cm) a začneme s hmotou na korpus. 

Vyšleháme celá vejce s cukrem v pěnu. Přidáme olej, mléko, kakao, prošleháme, přidáme mouku s kypřícím práškem, znovu promícháme a ke konci přidáme vanilkovou esenci. Nelekněte se, je to tužší hmota.

Hmotu přendáme do formy, uhladíme, nalijeme krém a dáme do rozehřáté trouby na 170 - 180 stupňů na 45 - 50 minut.

Necháme vychladnout. Uděláme si kávičku/čajík a pustíme se do úžasného moučníku. Je výborný i v kombinaci s hrnkem mléka. 

TIP: Můžete si k moučníku přidat hrst čerstvého bobulovitého ovoce.

 

2019-01-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI