Kakaový perník s hruškami zpět

Ingredience:
jemně mletá špaldová mouka200 gvejce1 ksolej80 ml
kypřící prášek do perníku3/4 baleníkakao1 - 2 lžícerostlinné mléko200 ml
kokosový cukr2 - 3 lžícestředně velké hrušky3 kskokosový olej na vymazání
špaldová mouka na obalení hrušek3 lžíce
jemně mletá špaldová mouka 200 g, vejce 1 ks, olej 80 ml, kypřící prášek do perníku 3/4 balení, kakao 1 - 2 lžíce, rostlinné mléko 200 ml, kokosový cukr 2 - 3 lžíce, středně velké hrušky 3 ks, kokosový olej na vymazání, špaldová mouka na obalení hrušek 3 lžíce

Příprava

Dnes mám pro vás další podzimní recept s hruškami, a protože miluji perníkové koření, volba byla jasná. Tenhle kakaový perník zvládnete upéct raz dva a odpoledne už si ho můžete vychutnávat u kávičky nebo hrnku čaje.

Mouku vsypeme do mísy, přidáme kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí robota vyšleháme vláčné těsto a vlijeme ho do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na větší kousky. Kousky hrušek obalíme v mouce, aby nám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami poklademe vršek těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 - 30 minut.

2017-11-09 Dezerty

Poznámka

Perník jsem pekla na plechu o velikosti 20 x 20 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI