Kaše z quinoi zpět

Ingredience:
quinoa100 gmandlové neslazené mléko Alpro200 mldatlový sirup1 lžíce
mletá skořice1/2 lžičkyhimalájská sůl špetkavanilkový extrakt kapka
oříšky dle chutidatle dle chutilyofilizované maliny dle chuti
bezlepkové vločky dle chuti
quinoa 100 g, mandlové neslazené mléko Alpro 200 ml, datlový sirup 1 lžíce, mletá skořice 1/2 lžičky, himalájská sůl špetka, vanilkový extrakt kapka, oříšky dle chuti, datle dle chuti, lyofilizované maliny dle chuti, bezlepkové vločky dle chuti

Příprava

Quinou jsem doposud používala jen pufovanou. Když jsem ale zjistila, že ji mohu využít nejen jako přílohu k masu, ale i jako vynikající základ dne, zařadila jsem ji do svého jídelníčku nastálo.

  1. Quinou zalijeme horkou vodou, necháme dvě minuty odstát a slijeme. Tento proces zbaví quinou případné hořkosti.
  2. Quinou dáme do rendlíku, zalijeme mlékem, přidáme skořici, datlový sirup, sůl a vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut do změknutí.
  3. Poté kaši stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
  4. Kaši dáme do misky a ozdobíme podle vlastní chuti. Já použila lískové oříšky, datle, lyofilizované maliny a bezlepkové vločky.
2017-01-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI