Kávová bábovka z cizrnové mouky zpět

Ingredience:
cizrnová mouka400 gtřtinový cukr nebo sirup100 grostlinné mléko150 ml
slunečnicový olej150 mlprášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem)1 sáčekvanilkový extrakt dle potřeby
vejce3 kskakao1 vrchovatá lžícemletá káva2 lžičky
sůl špetkatuk na vymazání formystrouhaný kokos na vysypání formy
cizrnová mouka 400 g, třtinový cukr nebo sirup 100 g, rostlinné mléko 150 ml, slunečnicový olej 150 ml, prášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem) 1 sáček, vanilkový extrakt dle potřeby, vejce 3 ks, kakao 1 vrchovatá lžíce, mletá káva 2 lžičky, sůl špetka, tuk na vymazání formy, strouhaný kokos na vysypání formy

Příprava

Bezlepkovou cizrnovou bábovku dělávám, ale z celé uvařené luštěniny. Recept najdete v archivu na blogu. Tahle je z mouky a trochu ozvláštněná kávou. Jen decentně kvůli dětem. Už nevím, co bych (smích).

V míse smícháme suché suroviny. Mouku prášek do pečiva, kakao kávu a sůl. Vejce rozšleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, extrakt a mléko. Obě složky smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Upečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 50 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme a poprášíme rýžovou moukou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-04-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI