Kefírové minidortíky s tvarohovo lučinovým krémem a borůvkami zpět

Ingredience:
čokoládové kefírové mléko250 mlvejce1 ksolej35 ml
špaldová mouka (100g typ 630 + 85g celozrnná)185 gtřtinový cukr80 gsoda1/2 lžíce
kakao2 lžíceborůvky na ozdobenílístky máty na ozdobení
Krém:
polotučný tvaroh250 glučina100 gtřtinový cukr moučka2 lžíce
čokoládové kefírové mléko 250 ml, vejce 1 ks, olej 35 ml, špaldová mouka (100g typ 630 + 85g celozrnná) 185 g, třtinový cukr 80 g, soda 1/2 lžíce, kakao 2 lžíce, borůvky na ozdobení, lístky máty na ozdobení, polotučný tvaroh 250 g, lučina 100 g, třtinový cukr moučka 2 lžíce

Příprava

Tak se nám přiblížila další rodinná oslava. Tentokrát se slaví narozeniny princezny. Jelikož jsme se právě vrátili z dovolené, na přípravy nebylo moc času a tak jsem na první kolo zvolila osvědčený recept. Jen jsem pro rodinné posezení nezvolila dort, ale formu minidortíků. I když na dort došlo také, to proto, že se slavilo i ve školce.

Nejprve smícháme sypké přísady (mouku, cukr, sodu a kakao), přidáme tekuté (kefírové mléko, vejce, olej) a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Vlijeme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili košíčky a pečeme (cca 10 minut na 180°C a poté cca 20 minut na 150°C).

Mezitím si připravíme krém, kdy všechny ingredience smícháme v míse a prošleháme. Mini dortíky po upečení necháme zchladnout a pomocí vykrajovátka si vykrojíme část vnitřku. Krém si dáme do cukrářského pytlíku a plníme minidortíky krémem. Na závěr ozdobíme borůvkami a lístky máty.

2016-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI