Kokosová vanilková zmrzlina s čokoládou zpět

Ingredience:
kokosové mléko2 plechovky (1 ks/400ml)vanilkový lusk, vanilka z něj1 ksjavorový sirup dle chuti
čokoláda na vaření Vivani dle chuti
kokosové mléko 2 plechovky (1 ks/400ml), vanilkový lusk, vanilka z něj 1 ks, javorový sirup dle chuti, čokoláda na vaření Vivani dle chuti

Příprava

Pokud necháte pouze uvedené ingredience, bude zapotřebí nechat zmrzlinu povolit, vesměs je to jen voda a kokosová dužina, takže je tužší. Mnohem více se hodí spíše do formiček na nanuky.

Variací této zmrzliny jsou spousty. Můžeme přisypat strouhaný kokos, kakaový prášek, mleté kešu ořechy, pokud nechceme sladit, stačí přidat banány, pokud chceme zvýšit výživovou hodnotu, tak avokádo, zmrzlina se pak krájí mnohem lépe. Já jsem do základu přidala 2 hrsti kešu ořechů navíc. Pokud máte rádi čokoládovou zmrzlinu, tak její verzi naleznete ZDE.

V této čokoládové verzi je přidána Ghítela, která obsahuje Ghí od Českého Ghíčka v bio kvalitě a med. Není určená pro vegany. Slouží pro zvýšení výživové hodnoty a dodá příjemný ocásek. Lze ji vynechat a nechat jen s čokoládou, nebo přidat kakaový prášek a kakaové máslo, zmrzlina tak dostane šmrnc. Opět lze přidat kešu ořechy, banán, avokádo...

Léto a zmrzlina, to prostě patří k sobě. Užíváme si různých druhů ovocných dření, kterých jsme se již nějak přejedli, a byla chuť na něco jiného. Testujeme a zkoušíme, ovocné zmrzliny máme nejraději, ale někdy je prostě chuť na změnu. Tato variace je nejen chutná, ale může být i velmi výživná.

Příprava zmrzliny je velmi snadná. Vyndáme kokosové mléko z plechu, přidáme vanilku, sladidlo či banány a vše rozmixujeme. Přidáme nastrouhanou čokoládu a zamícháme. Naplníme do tvořítek na zmrzlinu či můžeme dát do silikonové formy na biskupský chlebíček či jiné silikonové formy, například na muffiny. Rázem máme lahodné osvěžení. Já jsem do silikonové formy na dno nasypala nastrouhanou čokoládu na vaření a pomalu lila připravenou směs. Po nalití jsem rovněž přidala nastrouhanou čokoládu navrch, dala do mrazáku zmrznout do druhého dne. Počítejte s tím, že je třeba nechat zmrzlinu povolit. Je na vás, zda si přidáte tekutý podíl z mléka či ne, je to voda navíc, která když zmrzne, je jako led a dělá neplechu. Pokud nechcete čekat, je lepší zvolit tvořítka na zmrzlinu.

Nyní stačí již jen nakrájet, sednout si a vychutnat tu dobrotu. Zmrzlinu můžeme ozdobit čerstvým ovocem dle libosti a případně polít čokoládou. Přeji příjemné mlsání.

2017-06-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI