Kokosová "zebra" bez mléka zpět

Ingredience:
hladká mouka (můžete částečně nahradit žitnou)2 hrnkytřtinový cukr1 hrnekkokosový nápoj ALPRO1 hrnek
strouhaný kokos1/2 hrnkuolej3/4 hrnkuvanilkový cukr1 balíček
prášek do pečiva1 balíčekpomerančová kůra2 lžičkyvejce4 ks
sůl špetkakvalitní kakao3 vrchovaté lžícejemný kokos na vysypání formy
hladká mouka (můžete částečně nahradit žitnou) 2 hrnky, třtinový cukr 1 hrnek, kokosový nápoj ALPRO 1 hrnek, strouhaný kokos 1/2 hrnku, olej 3/4 hrnku, vanilkový cukr 1 balíček, prášek do pečiva 1 balíček, pomerančová kůra 2 lžičky, vejce 4 ks, sůl špetka, kvalitní kakao 3 vrchovaté lžíce, jemný kokos na vysypání formy

Příprava

Moučníky milujeme všichni, však tento musíte vyzkoušet. Je vláčný, chutný a ještě dobře vypadá. Milovníci kokosu si přijdou určitě na své.

Vejce rozšleháme s oběma cukry, přidáme kokosový nápoj a postupně i mouku s kypřicím práškem, kokos a olej. Když vznikne hladké těsto, polovinu přelijeme do jiné nádoby a smícháme s kakaem.

Troubu předehřejeme na 160°C

Formu (kulatého tvaru výšce nejméně 8 cm) vymažeme olejem a vysypeme jemně mletým kokosem. Do středu formy vlijeme tři lžíce světlé směsi, když se začne roztékat, nalijeme do jejího středu tři lžíce směsi tmavé. Tak pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.

Formu vložíme do trouby a pečeme přibližně 45 minut. Po 30 minutách špejlí vyzkoušíme, zda je těsto propečené. Pokud na ní stále ulpívá syrové těsto, pokračujeme v pečení.

Formu vyjmeme z trouby (šetrně a bez prudkých pohybů, aby nám nevznikl brousek) a necháme alespoň 30 minut vychladnout.

2015-03-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI