Kokosové košíčky s banánem a čokoládou zpět

Korpus:
kokos40 gvoda105 gbanány2 ks
med či jiné tekuté sladidlo2 - 3 lžícekakaový prášek2 lžíceřepkový olej nebo Ghí30 g
rýžová mouka polohrubá60 gpohanková mouka hladká60 gbezfosfátový kypřící prášek3 lžičky
Krém:
rozmačkané banány3 ksčistě kokosový krém nebo kokosový krém Šmakoun2 lžícestrouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan dle chuti
strouhaný kokos dle chuti
kokos 40 g, voda 105 g, banány 2 ks, med či jiné tekuté sladidlo 2 - 3 lžíce, kakaový prášek 2 lžíce, řepkový olej nebo Ghí 30 g, rýžová mouka polohrubá 60 g, pohanková mouka hladká 60 g, bezfosfátový kypřící prášek 3 lžičky, rozmačkané banány 3 ks, čistě kokosový krém nebo kokosový krém Šmakoun 2 lžíce, strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate vegan dle chuti, strouhaný kokos dle chuti

Příprava

Nemohla jsem se rozhodnout, na co mám větší chuť, jestli na košíčky nebo hrudky. Tento problém mívám v poslední době docela často, a tak jsem se rozhodla připravit obě varianty. Jsem za to strašně moc ráda, protože vznikly úžasné košíčky, navíc bezlepkové a to mě strašně těší. Potěšena byla i návštěva, dědeček s babičkou si moc libovali jak na hrudkách, tak košíčkách. Jen se po nich zaprášilo a to je pro každého hostitele největší odměna.

Kokos jsem den předem namočila do vody, ideálně přes noc. Následující den jsem jej přecedila přes sítko, rozmixovala společně s banánem, přidala jsem med, kakaový prášek, řepkový olej, zamíchala a dle konzistence přidala mouku, nakonec jsem vmíchala kypřící prášek. Předehřála jsem si troubu a mezitím naplnila košíčky pomocí lžíce až po okraj, konzistence těsta je hustější. U bezlepkového těsta se nemusíme bát naplnit košíčky až po okraj. Toto těsto mě velmi mile překvapilo, nádherně vyběhlo a košíčky jsou nadýchané a vláčné. Připravené košíčky vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180-200°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí.

Košíčky necháme důkladně vychladnout.
Tyto košíčky budou úžasné rovněž jen polité čokoládou, Ghítelou, s lískooříškovým či kokosovým Šmakounem.
Jelikož jsem Šmakouna měla tentýž den již v hrudkách, rozhodla jsem se pro jiný krém a to z banánů, kokosového krému a strouhané čokolády. Postup je velmi snadný, důkladně rozmačkáme banány, přisypeme strouhanou čokoládu, přidáme 2 lžíce kokosového krému a zamícháme.
Vzniklým krémem ozdobíme košíčky s pomocí sáčku s širokou špičkou a nakonec je strouhaným kokosem.

2016-11-02 Dezerty

Poznámka

Šmakoun krémy jsou vyrobeny z vaječného bílku a obsahují syrovátku, nejsou vhodné pro bezvaječnou a bezmléčnou dietu. Čistě kokosové krémy lze zakoupit od: Rapunzel, Amaizin, DR-GOERG.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI