Kokosové řezy zpět

Ingredience:
vejce2 kscukr krystal1 hrnekolej1/2 hrnku
mléko1 hrnekhladká mouka2 hrnkykypřící prášek do pečiva1 ks
Posypka:
strouhaný kokos1 hrnekcukr krystal1/2 hrnkusmetana na šlehání400 ml
vejce 2 ks, cukr krystal 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, mléko 1 hrnek, hladká mouka 2 hrnky, kypřící prášek do pečiva 1 ks, strouhaný kokos 1 hrnek, cukr krystal 1/2 hrnku, smetana na šlehání 400 ml

Příprava

Ještě jedna buchta, kterou jsem doteď měla napsanou jen na papírku a pokaždé ho samozřejmě hodnou chvíli hledala. Možná ji znáte jako raffaello řezy, je totiž voňavá po kokosu a smetaně. A pokud neznáte, určitě si ji zamilujete. Krom toho, že je úžasně kokosová, je její příprava prostě brnkačka. Ačkoli mi většinou nevadí trávit spoustu času v kuchyni a hrát si s kynutým těstem či zdobením dortů (kdyby nevadí, přímo to zbožňuju!), občas se hodí mít v zásobě recept na dezert, který je na stole téměř hned a téměř bez práce.

V míse vyšleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Tenkým pramínkem přilijeme olej a mléko, oboje důkladně zašleháme. Přidáme mouku a kypřící prášek, vymícháme hladké těsto.

Troubu předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a uhladíme stěrkou. Kokos smícháme s cukrem a rovnoměrně ho nasypeme na těsto. Pečeme 20 - 25 minut, až kokos zezlátne a špejle zapíchnutá do těsta vyjde čistá. Buchtu vytáhneme z trouby a ihned polijeme šlehačkou, ta se vsákne do těsta a krásně ho zvláční (nemusíte se bát, těsto rozhodně nebude nějak rozmočené). Vychladlou buchtu nakrájíme na řezy, skladujeme v lednici.

2017-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI