Kokosový sen s kakaovo-banánovým přelivem zpět

Korpus:
pohankové vločky100 gstrouhaný kokos100 gmandle nebo kešu namočené přes noc100 g
karob Country life25 graw bio kokosový olej bez vůně80 gdatlový sirup Country life2 lžícce
mandlové mléko Provamel dle potřeby
Prostřední vrstva:
kokosové mléko v plechu400 mlmletý kokos3 hrstimed2 lžíce
mandlové mléko Provamel dle potřeby
Poleva:
banány2 - 3 kskakao lifefood raw vegan30 gmed2 lžíce
kokosový olej50 g
Na ozdobu:
jahody dle potřeby
pohankové vločky 100 g, strouhaný kokos 100 g, mandle nebo kešu namočené přes noc 100 g, karob Country life 25 g, raw bio kokosový olej bez vůně 80 g, datlový sirup Country life 2 lžícce, mandlové mléko Provamel dle potřeby, kokosové mléko v plechu 400 ml, mletý kokos 3 hrsti, med 2 lžíce, mandlové mléko Provamel dle potřeby, banány 2 - 3 ks, kakao lifefood raw vegan 30 g, med 2 lžíce, kokosový olej 50 g, jahody dle potřeby

Příprava

Máte chuť na něco dobrého a nemáte příliš času? Tak tento dezert je pro vás jako dělaný. Postačí malý kousek, který zasytí, a vy si zároveň zdravě zamlsáte.

Výroba korpusu:
Pohankové vločky rozemeleme na prach, stejně tak mandle. Já je nestihla namočit a i tak to jde, ale musí se rozemlít doopravdy na prach. Rozpustíme si kokosový olej, smícháme všechny suroviny, přidáme karob a datlový sirup. Vypracujeme hmotu, která by se měla trošku lepit, pokud ne přidejte trochu mandlového mléka, nebo ještě trochu kokosového oleje. V případě, že budete máčet mandle přes noc tak už nebude třeba mandlové mléko přidávat.
Vpěchujte do dortové formy. Já použila formu o průměru 21cm.

Druhá vrstva:
Dáme zmrznout na hodinku do mrazáku plechovku s kokosovým mlékem, ne víc. Já nechala kratší dobu a neztuhlo mi celé, takže jsem tu pevnou část dala do robota, rozmixovala společně s medem a strouhaným kokosem, podle konzistence jsem přilévala zbylé mléko z plechovky.
Vzniklou směs rozetřeme na korpus a vyrobíme si polevu.

Rozmixujeme banány, rozehřejeme si kokosový olej, který přidáme k banánu společně s medem a kakaem. Hotovou polevu nalijeme na světlou vrstvu.

Dáme vychladit do lednice. Před podáváním na krátko vyndejte z lednice, spodní korpus je jinak tvrdý. Povolený je luxusní a určitě si jej zopakuji jen samostatně jako raw tyčinku.

Dobrou chuť je to pecka, ozdobíme jahodami nebo vlašskými ořechy.

2016-01-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI