Ingredience na těsto: | |||||
máslo | 250 g | špaldová celozrnná mouka | 30 dkg | hladká mouka | 30 dkg |
cukr moučka | 15 dkg | kdypřící prášek do pečiva | 1 ks | mrkev | 25 dkg |
citronová šťáva | 1 lžíce | žloutky | 2 ks | ||
Náplň: | |||||
tvaroh | 50 dkg | vanilkový cukr | 1 ks | cukr moučka | 50 g |
žloutky | 2 ks | bílky | 4 ks |
Už dlouho mě lákalo vyzkoušet moučník z mrkvového těsta, a když jsem na Top receptech zahlédla mrkvový koláč s tvarohem, bylo okamžitě jasné co bude naše nedělní snídaně. Recept jsem si trochu poupravila- hlavně ubrala množství cukru a polohrubou mouku vyměnila za špaldovou celozrnnou.
Mrkev si nastrouháme najemno. Smícháme se zbytkem surovin a necháme chvilku ( cca 2 hodiny) uležet v chladu.
Náplň si připravíme smícháním tvarohu s cukrem a žloutky, nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků - do kterých jsem přidala vanilkový cukr.
Těsto si rozdělíme na dva díly,které rozválíme na zhruba 4 mm pláty. Přeneseme na plech - já mám velikost zhruba 25x38 cm, vyložený pečícím papírem.
Naneseme tvarohovou náplň,kterou rovnoměrně rozetřeme. přiklopíme druhým plátem. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
Poté necháme vychladnout. Studený moučník nakrájíme na kousky cca. 8x8 cm a servírujeme posypaný moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI