Krémová kokosová rýže s vanilkou zpět

Ingredience:
rýže natural (po uvaření 300g)2 menší šálkykokosový cukr2 lžícevanilkový lusk1 ks
kokosové mléko500 mlčerstvé ovoce (maliny, borůvky, rybíz...) dle chuti
rýže natural (po uvaření 300g) 2 menší šálky, kokosový cukr 2 lžíce, vanilkový lusk 1 ks, kokosové mléko 500 ml, čerstvé ovoce (maliny, borůvky, rybíz...) dle chuti

Příprava

Vůbec si nevzpomínám, že by se u nás doma mléčná rýže někdy jedla. Když jsem byla malá,  občas nám mamka zkoušela propašovat k jídlu rýžový nákyp, ale co si pamatuji, neshledával se s velkým ohlasem. Rýže a sladká chuť mi zkrátka nikdy nešly dohromady. A to rýži opravdu miluju a mohla bych ji jíst každý den!

S novým pohledem na stravu jsem ale začala (díky bohu) objevovat nové chutě a konečně jsem měla kuráž vyzkoušet nové kombinace  dát druhou (možná třetí) šanci jídlům a potravinám, které jsem dřív nemohla ani cítit. Jestli jsem blogu něčemu vděčná, tak je to právě objevování nových chutí. Mohla bych neustále dokola jíst ovesnou kaši ke snídani, rýži k obědu a salát k večeři... myslím, že by to ale za chvíli přestalo bavit nejen mě, ale hlavně vás.

Přesně si vybavuji ten den, kdy jsem vařila tenhle recept poprvé. Byla chladná zimní sobota, byli jsme s Vaškem v kavárně a měli ještě dost času do otevíračky. Soboty byly tehdy vždy slabé a lidi začali pomaličku chodit až kolem desáté. Ideální čas na přípravu skvělé snídaně. Dala jsem se do vaření, vanilka s kokosem voněl po celé kavárně! Nandala jsem horkou kaši do misek, ozdobila ovocem a už ji nesla do našich krásných žlutých ušáků. Uvelebili jsme se každý do svého, Váša nám udělal ranní kávu... vše bylo dokonalé, sobota jak má být! Jen jsme snědli dvě soust, vešla první rodinka, za ní druhá a pak další... a my jsme si kaši za pochodu dojedli asi o hodinu později. Ta chuť mě ale tak nadchla, e jsem ji od té doby dělala už mnohokrát a konečně se s vámi o ni podělím!

Teď už si jen naplánujte krásné poklidné ráno, pusťte si svoji oblíbenou hudbu a vrhněte se do vaření!

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme vařit podle návodu pod pokličkou do změknutí. Já jsem na dva šálky rýže použila 4 šálky vody, protože rýže natural je trošku tužší a potřebuje víc času.

Ve chvíli, kdy se vyvaří voda a rýže je měkká, stáhneme plamen na minimum a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme cukr, vydlabaná semínka vanilky i celý zbytek vanilkového lusku a necháme vše společně vařit. Když má kaše krémovou konzistenci, vyndáme vanilkový lusk a nalijeme do misek. Ozdobíme ovocem a podáváme.

2017-08-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI