Ledový kakaovo-smetanový dezert s banány, amarantem a quinoou zpět

Ingredience:
zmrzlý banán2 ksvařený amarnt a quinoa mix světlé a červené112 gkakaové máslo40 g
raw kakaový prášek10 gkokosová smetana Soyatoo70 g
Na ozdobení:
lískové ořechy dle chutikešu dle chutistrouhaná čokoláda Vivany hot chocolate vegan dle chuti
zmrzlý banán 2 ks, vařený amarnt a quinoa mix světlé a červené 112 g, kakaové máslo 40 g, raw kakaový prášek 10 g, kokosová smetana Soyatoo 70 g, lískové ořechy dle chuti, kešu dle chuti, strouhaná čokoláda Vivany hot chocolate vegan dle chuti

Příprava

Tento dezert potěší snad všechny mlsné jazýčky. Dobře vím, že se mnoho lidí obává amarantu pro jeho výraznou chuť. Amarant je velmi cenou a opomíjenou obilovinou a je to velká škoda, pokud nám vadí jeho výrazná chuť je dobré amarant namíchat s jinou obilovinou. Tento dezert jsem připravila nejen pro syna, ale i pro sebe a manžela, který si myslel, že konzumuje ve směsi jen kešu oříšky, nedivím se, byla to dobrota.

Když mám větší množství banánů než dokážeme zkonzumovat, vložím je do mrazáku a upotřebím když se zrovna hodí a to je prostě úžasné. Dezert připravíme velmi snadno. Z mrazáku vyjmeme zmrzlé banány, necháme je krátce povolit při pokojové teplotě, tak aby šly banány dobře loupat. Tento čas využijeme k přípravě amarantu a quinoy. Já jsem quinou s amrantem připravovala jako přílohu k obědu a přebytek jsem předem plánovala zužitkovat k přípravě dezertu.

Příprava je velmi snadná, amarant společně s quinoou propláchneme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a dáme vařit přibližně na 20 minut, snažíme se odvařit co nejvíce vody, pokud nám voda i přes to zbude, scedíme ji a necháme amarant s quinoou vychladnout.
Mezitím si rozemeleme kakaové máslo, já na to použila mixovací nádobu od tyčového mixéru, případně můžeme najemno nastrouhat.

Oloupané banány rozmixujeme tyčovým mixérem a postupně přidáváme ostatní ingredience, uvařenou směs amarantu a quinoy, kakaové máslo, kakaový prášek a kokosovou smetanu soyatoo, vše společně rozmixujeme v hladkou směs, kterou naplníme do pohárů a ozdobíme kešu a lískovými ořechy, posypeme strouhanou čokoládou a dáme vychladit do lednice.

2016-06-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI